WhatsApp - One Deal Google Rating - One Deal

Garanția software-ului legal comercializat

Software-ul  vandut de noi este nou, sau redundant / refurbished. Pentru a fi siguri că software-ul comercializat de noi este de cea mai înaltă calitate, folosim un proces de verificare a licențelor și a furnizorilor printr-un proces riguros și bine pus la punct. Acest lucru ne permite să verificăm dacă licența este validă, activă și ce tip de licență este. Toate produsele comercializate de noi fac parte din categoria software-ului legal.,

‍Cum verificăm aceste licențe?

Fiecare lot de licențe achiziționat de către noi este verificat de o persoana abilitată în acest sens:

Verificăm documentelor legale oferite de către furnizor și declarația acestuia de conformitate.

Verificăm fiecare licență în parte prin software terț folosit

Verificăm licențele pe paginile / softurile specifice de revendicare (fără a le activa)

‍Garantați legal că aceste licențe sunt valabile?

Da, garantam acest lucru, pentru fiecare produs vandut de noi. Dvs. ca și cumpărător veți obține un document certificat electronic pentru software legal de unde rezultă originea achiziției dvs. și legalitatea software-ului. Prin acest document, noi ne asumăm toată răspunderea juridică pentru software-ul comercializat către dvs. Avem experiență în piața produselor software, iar această experiență ne-a învățat care sunt furnizorii serioși și care nu.

Este legal să revindeți licențe noi / utilizate?

În acest moment legislația Uniunii Europene legata de software-ul electronic nu este bine definită, dar conform hotărârii date de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în 2012, rezultă că revânzarea licențelor software este legală.

Decizia CJUE în cazul Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. concluzionează că:

Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revânzării licențelor sale „folosite” care permite utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dar si ca dreptul exclusiv de distribuție a unei copii a unui program pentru calculator acoperită de o astfel de licență se epuizează la prima sa vânzare.

Concluzia CJUE este ca revânzarea de licențe este legală. Hotărârea creează un nou cadru juridic pentru firmele care se ocupă cu revânzarea software-ului pentru a-si dezvolta activitatea și astfel clienții ajung sa achite preturi mult mai mici.

Trebuie sa precizam ca din păcate anumiți producători software, au început sa dezvolte practici imorale, obligând clienții să-și creeze conturi pentru a revendica licențele. În momentul în care o licență electronică este asociată unui cont, ea nu mai poate fi transferata altei persoane, fără a ceda contul, lucru care încalcă de regula termenii și condițiile dezvoltatorului.

Decizia CJUE prevede următoarele aspecte:

Principiul epuizării dreptului de distribuție se aplică nu numai atunci când titularul dreptului de autor comercializează copiile programelor sale pentru calculator pe un suport material (CD-ROM sau DVD), ci și atunci când le distribuie prin descărcare de pe pagina sa de internet. De unde rezulta că și licențele achiziționate în format ESD (licențe electronice) pot fi revândute.

Atunci când titularul dreptului de autor pune la dispoziția clientului său o copie – fie materială, fie imaterială – și încheie în același timp, în schimbul plății unui preț care acordă clientului dreptul de a utiliza această copie pentru o durată nelimitată, acest titular vinde această copie clientului și epuizează astfel dreptul său de distribuție exclusiv. Astfel licență deținută legal , poate fi transferată unei singure persoane o singura data, doar pe termen nedeterminat (nu se poate închiria).

Prin urmare, deși contractul de licență interzice o transmitere ulterioară, titularul dreptului nu se mai poate opune la revânzarea acestei copii. Chiar dacă între emitentul licenței si utilizatorul final există un contract în care utilizatorul renunță la dreptul de a vinde licența, contractul devine NUL.

Curtea precizează că dobânditorul inițial al unei copii materiale sau imateriale a unui program pentru calculator, cu privire la care dreptul de distribuție al titularului dreptului de autor este epuizat, trebuie să facă inutilizabilă copia descărcată pe calculatorul său în momentul revânzării acesteia. Odată ce licența este vânduta unei alte terțe părți , cumpărătorul (care devine vânzător), nu mai are dreptul să folosească sau să distribuie aceasta licență.

Concluzia față de revânzarea software-ului

Datorită acestui  cadru legal în care licențele noi sau folosite pot fi revândute, noi oferim aceste licențe la preturi mult sub piață. Dvs. astfel, ca și cumpărător, economisiți chiar și până la 90% din prețul de lista al produselor.

Noi vedem vânzarea și revânzarea licențelor electronice ca un lucru normal, ca și revânzarea unui autovehicul utilizat sau al unui smartphone. În momentul în care produsul nu mai este folosit, acesta poate fi vândut altei persoane la un preț mai mic față de cel de achiziție.

Peste 20.000 de clienti multumiti - One Deal
Peste 20.000 de clienți mulțumiți
Comenzi si plati 100% securizate - One Deal
Comenzi și plăți 100% securizate
Livrare prin e-mail in maxim 10 minute - One Deal
Livrare prin e-mail în maxim 10 minute
Pana la 6 Rate fara dobanda - One Deal
Până la 6 Rate fără dobandă
Preturi reduse pentru cantitate - One Deal
Prețuri reduse pentru cantitate